Gipuzkoako 50 taberna baino gehiagok hartzen dute parte ekimen gastronomiko honetan!!
ARRAKASTA HANDIA IZAN DU GIPUZKOAKO BAKAILAO PINTXOEN III. BIDEAK ETA GIPUZKOAKO BAKAILAO PINTXOEN IX. TXAPELKETAK
Martxoaren 13tik 26ra, Gipuzkoa osoko 50 tabernak baino gehiagok bakailao-pintxoak aurkeztuko dituzte txapelketa eta ibilbide honen edizio berri batean.
Pasaiako Udalak sustatu du ekimena, Oarsoaldea Eskualdeko Garapen Agentziaren laguntzarekin, Gilda eta Pintxoaren kofradiak antolatuta.
Gaur aurkeztu da Pasaiako Udalean Gipuzkoan bederatzigarren aldiz egiten den lehiaketa eta ibilbide hau, eta Gipuzkoako ostalaritza sustatzeko balio du.
Sukaldariek bakailaoa osagai nagusi duen eta aukera libreko beste produktu batzuekin batera datorren pintxoa aurkezten dute. Aurreko urteetan bezala, finala showcooking formatuan egingo da Pasai Donibaneko Kulturgunean.
Martxoaren 28an, 16:00etatik aurrera, irabazle izango den txapelaren alde lehiatuko dira sukaldariak, eta jendearentzat irekita egongo da.
Aurkezpenean, Pasaiako alkateak, Izaskun Gómezek, adierazi duenez, "aurreko edizioetan oso maila altua lortu izanak ikusle bihurtzen gaitu parte hartu duten sukalda-riek aurten planteatuko dituzten proposamen gastronomikoen aurrean". Gaineratu duenez, "ohorea da bakailaoa duindu eta gure udalerriko gastronomia-maila igotzen duen txapelketa baten finalaren egoitza izatea. Horrela, gure historiari eta nortasunari hain lotuta dagoen produktu zoragarri honi omenaldi xumea egin nahi diogu".
Bestalde, Iker Goiria Gipuzkoako Foru Aldundiko Turismo zuzendariak esan du Foru Aldundiak badakiela horrelako jarduerek garrantzi handia dutela Gipuzkoaren kokapen gastronomikoa indartzeko. Gainera, udatik kanpo gertatzen bada, turismoa urtarotik ateratzen eta lurralderako eredu iraunkorragoa lortzen laguntzen du.
Aurreko edizioetan, parte-hartzaileen maila oso handia izan zen, eta aurten ere an-tzekoa izatea espero da; izan ere, Gipuzkoak pintxo-sukaldari handiak dituela pentsa dezake, guztiak ere bakailaoa bezalako produktu bat lantzen esperientzia dutenak. Bestalde, Sonia García Olazabalek, Gilda eta Pintxoaren kofradiaren izenean, parte hartzen duten tabernen kalitatea eta aniztasun geografikoa aipatu ditu, eta horrek arra-kasta handia izan du.
Sukaldariek pintxoak zuzenean prestatuko dituzte publikoaren aurrean, eta Felix Man-so sukaldariak, Rest ontziko jabeak, epaimahai berri bat osatuko du. Felix Manso Ibar-lak, Igor Cubillo kazetari gastronomikoak, Alberto Santiagok, Santymar bakailao enpre-sako gerenteak eta Aitor Azcunek, Alusaldu enpresakoak.
Guztiek erabakiko dute zein den txapeldun pintxoa.
Txapelketak Gipuzkoako Foru Aldundiaren (JD) babesa du. Rueda, Bidasτ Brewery eta Makro, eta Bakailao Santymar, RJ, La Barajilla, Café Baque, Berzosa, Alusaldu, Pago de Cirsus, Miniature, Bodega K5, Insalus, Zergoxo eta Cebanc enpresen laguntzarekin.
Bakailaoaren jaia martxoaren 13an hasiko da, astelehena, eta martxoaren 26ra arte iraungo du.
Martxoaren 28an IX. Txapelketa (showcooking formatuan) eta sari-banaketa egingo dira Pasaian. Pintxoen prezioa ez da 4,5 € baino handiagoa izango, lehiaketaren oinarrietan adierazten den bezala.