Carrusel Interior img01 Carrusel Interior img02 Carrusel Interior img03 Carrusel Interior img04 Carrusel Interior img05 Carrusel Interior img06 Carrusel Interior img07 Carrusel Interior img08 Carrusel Interior img09

Bakailaoaren Hamabostaldia

Maiatzak 11-24

Ikusi eskuliburua

 

01_2015_bakailao.jpg

 

XVI. mendean ehunka itsasontzi joaten ziren Ternuko bakailao-sarda handietara. 1927an Pasaiak PYSBE historikoaren jaiotza ikusi zuen, bakailaoaren arrantza eta lehortze prozesuan Estatuko konpainia handiena izan zena.

Ia mende bat pasa ondoren, bakailaoari gure omenaldia egingo diogu hitzordu gastronomiko honetan: bakailaoa protagonista duten menu eta pintxo bereziak,  baita bere sekretuak ezagutzeko jarduera ugari ere.

 

Jatetxeetan eskainiko diren menuak ikusteko, sartu hemen:

 

 menulinkEUSK.jpg

Menu hauetaz gain, pintxo berezi hauek dastatzeko aukera ere izango duzue:

 

pintxolink.jpg

 

Bakailaoaren Hamabostaldian zehar antolatu diren jardueren berri izateko, sartu hemen:

 

sukaldaritza-tradizionala-taillerra-01EUSK.jpg

 

Bestalde, Donostiako Untzi Museoan bakailaoaren arrantzaren inguruko erakusketa dago ikusgai.

 

 bakailaoa001.jpg

 Informazio gehiagorako, egin klik irudian.

modulo eus