Pikogarate bidea, 20
20180 Oiartzun
Tel.: (00 34) 943 493 191
olga@momotegi.com
www.momotegi.com
Berezitasuna: nekazalturismoa eta ahate-produktuen elaborazioa
Edukiera: 6 pertsona
Itxita: ez dute ixten.
Momotegi baserriak, Aiako Harria Parke Naturalean kokaturik, bere ateak zabaltzen dizkigu ahate eta antzaren hazkuntzaren lana eta produktu deribatuen artisau-elaborazioa erakusteko asmoz.
Hegazti hauek hazten diren baserria bisitatuko dugu, eta lortzen diren produktu-mota ezberdinak ezagutuko ditugu, nola egiten diren ikasiaz.
Bisita eta gero, beraien artisau-produktuak dastatzeko aukera izango dugu, hala nola, foie, konfit eta ahate-urdaiazpikoa. Bisitaren prezioaren barne 70 gramoko foie - potea edo salmentan diren edozein produktu erosketan 10 €ko deskontua hartzeko aukera izango dugu.
Momotegi
Pikogarate bidea, 20
20180 Oiartzun
Tel.: (00 34) 943 493 191
olga@momotegi.com
www.momotegi.com
Bisitaren prezioa: 32 € / pertsonako
Iraupena: 1 ordu eta 30 min.
Ordutegia: egunero erreserba aldez aurretik hartuta.
XVI. mendean ehunka itsasontzi joaten ziren Ternuko bakailao-sarda handietara. 1927an Pasaiak PYSBE historikoaren jaiotza ikusi zuen, bakailaoaren arrantza eta lehortze prozesuan Estatuko konpainia handiena izan zena.
Ia mende bat pasa ondoren, bakailaoari gure omenaldia egingo diogu hitzordu gastronomiko honetan: bakailaoa protagonista duten menu eta pintxo bereziak, baita bere sekretuak ezagutzeko jarduera ugari ere.
Informazio gehiagorako, egin klik irudian.
Momotegi baserria
Pikogarate bidea, 20
20180 Oiartzun
Tel.: (00 34) 943 493 191
www.momotegi.com
olga@momotegi.com
Ahate eta antzara-produktu artisauen salmenta.
Aparola baserria
Aldura aldea, 8
20100 Errenteria
Tel.: (00 34) 629 546 629 / (00 34) 943 518 781
igorotegui@hotmail.com
Ardi, behi eta ahuntza-gaztaren salmenta. Tolosako babarrunak eta txerri-produktuak. Idiazabal ardi-gazta. Ilarrak sasoian.
Eguzki-Borda baserria
20.100 Errenteria
Tel.: (00 34) 660 719 654
Jatorrizko deiturako Idiazabal ardi-gaztaren salmenta. Ardi-esnearen salmenta.
20.110 Pasai Donibane
www.erlemundua.com
aitor-zabala@hotmail.com
erlemundua@gmail.com
Tel.: (00 34) 626 317 955
Erlezaintza-produktu naturalen salmenta: eztia, polena, propoleoa, xaboiak, etab.
Galtzata baserria
Pullegi bidea, 3. Ergoien.
20180 Oiartzun
Tel.: (00 34) 943 493 422
Jatorrizko deiturako Idiazabal ardi-gaztaren salmenta. "World Cheese Awards 2011" sariduna.
Madalen, 3
20100 Errenteria
943 494 521
turismoa@oarsoaldea.eus
Berezitasuna: Errenteria, Lezo, Oiartzun eta Pasaiako informazio turistikoa.
Ordutegia:Neguko ordutegia: asteartetik larunbatera 10:00-14:00 / 16:00-18:00. Igandeak: 10:00-14:00. Aste Santua, Uztaila eta abuztua: astelehenetik igandera 09:00-14:00 / 16:00- 19:00.
Abenduak 25, urtarrilak 1 eta 6an itxita.
Juanba Berasategi Kulturgunea
Donibane kalea, 1
20110 Pasai Donibane
943 341 556
turismoapasaia@oarsoaldea.eus
Berezitasuna: Pasaia, Errenteria, Lezo eta Oiartzun informazio turistikoa.
Ordutegia:Neguko ordutegia: asteartetik larunbatera 10:00-14:00 / 16:00-18:00. Igandeak: 10:00-14:00.Aste Santua, Uztaila eta abuztua: astelehenetik igandera 09:00-14:00 / 16:00- 19:00.
Abenduak 25, urtarrilak 1 eta 6an itxita.
San Marko, z/g
20100 Errenteria
Tel. (00 34) 943 449 638
turismoa@errenteria.eus
Berezitasuna: San Marko gotorlekuaren informazioa eta eskualdeko informazio turistikoa.
Ordutegia: goi denboraldian irekita asteazkenetik igandera 10:00-14:00 / 16:00- 18:00.